Forgalmi változás – XXII. Savaria Karnevál

Forgalmi változás – XXII. Savaria Karnevál


A XXII. Savaria Történelmi Karnevál rendezvény miatt a Thököly Imre utca teljes hosszában, valamint a Thököly Imre utca és a Batthyány téri körforgalom között, a Rákóczi Ferenc utca, lezárásra kerül.

érvényes: 2023. augusztus 22-én üzemkezdettől előreláthatólag 2023. augusztus 28-án üzemzárásig

Az érintett járatok:

  • – Mindkét irányba
  • – Mindkét irányba
  • – Mindkét irányba
  • 12 – Mindkét irányba
  • 21 – Mindkét irányba
  • 27 – Mindkét irányba
  • 27A – Mindkét irányba
  • 30Y – Mindkét irányba
  • 5H – Mindkét irányba
  • 10H – Mindkét irányba

A Thököly Imre utca és a Rákóczi Ferenc utca érintett szakasza rendezvény miatt teljes szélességében lezárásra kerül. Emiatt a 6-os, 9-es, 12-es, 21-es, valamint az 5H járatok mindkét irányba, terelt útvonalon közlekednek. A feltüntetett időszakban az Aluljáró (Thököly utca), Batthyány tér, Rákóczi utcai iskola, Városháza megállóhelyeket nem érintik a járatok. A helyettesítő megállókból induló járatok időpontjai megegyeznek a kimaradó megállóhely indulási rendjével.

A Petőfi Sándor utca felé kerülő járatok:

7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H

A Szent Flórián körút felé kerülő járatok:

6, 9, 12, 21

6, 12, 21 járatokat érintő változások:

A Vasútállomás felől érkező járatok a Szent Márton utcáról balra fordulnak a Hunyadi János útra, majd jobbra a Szent Flórián körútra. Az autóbuszok megállnak ideiglenesen a Piac, Flórián irodaház és Víztorony megállókban, melyek indulási időpontjai megegyeznek az Aluljáró (Thököly utca), Városháza és Rákóczi utcai iskola indulási rendjével. Ezután a menetrendszerinti útvonalon folytatják tovább járatukat az autóbuszok.

A Károly Róbert utca felől érkező járatok a Szent Flórián körút 33. megállóhely után, egyenesen haladnak tovább a körúton, majd megállnak az ideiglenesen áthelyezett Víztorony megállóban, melynek indulási időpontjai megegyeznek a Rákóczi utcai iskola indulási rendjével. Ezután a Hunyadi János útnál balra kanyarodnak a Szent Márton utca irányába. Az Aluljáró (Thököly utca) helyett az áthelyezett Piac megállóban állnak meg járataink, melynek indulási időpontjai megegyeznek az Aluljáró (Thököly utca) indulási rendjével.

Kimaradó megállókIdeiglenes megállókIrány
Aluljáró (Thököly utca)PiacMindkét irányba
VárosházaFlórián irodaházMindkét irányba
Batthyány térMindkét irányba
Rákóczi utcai iskolaVíztoronyMindkét irányba

9-es járatot érintő változások:

A Vasútállomás – Joskar-Ola városrész felől érkező járatok a Mari ABC megállóhely elhagyása után egyenesen haladnak tovább a Szent Flórián körúton, megállnak a Víztorony megállóban majd a Mátyás király útnál jobbra fordulva érik el a Babits Mihály utca ideiglenes megállóhelyet és a Városháza áthelyezett megállóhelyét, a Mátyás király utca 10. megállót. Ezután egyenesen tovább haladva térnek vissza a menetrendszerinti útvonalra járataink.
Az Autóbusz-állomás felől érkező járatok a Kiskar utcáról a Thököly Imre utca helyett a Mátyás király út felé haladnak tovább és megállnak a Városházát helyettesítő Mátyás király utca 10. megállóban, majd a Babits Mihály utca ideiglenes megállóban. A Szent Flórián körúthoz érve balra fordulnak a Joskar-Ola városrész irányába és megállnak a Víztorony megállóban is. A Pázmány Péter körút elérése után visszatérnek a menetrendszerinti útvonalukra járataink.

Kimaradó megállókIdeiglenes megállókIrány
VárosházaMátyás király utca 10.Mindkét irányba
Babits Mihály utcaMindkét irányba
Aluljáró
(Thököly utca)
VíztoronyMindkét irányba

5H viszonylatokat érintő változások:

A Haladás pálya felől érkező járatok az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg, majd tovább haladnak a Március 15. tér irányába. Az ideiglenesen áthelyezett Városháza megállóhelyét a terelés időszakában a Berzsenyi könyvtár váltja fel. Ezután megállnak a Savaria Nagyszállónál, az Aluljáró (Szent Márton utca) megálló helyett. A Széll Kálmán utcán haladva, jobbra a Vörösmarty utcára kanyarodva, majd balra a Szent Márton utcára fordulva érik el a menetrendszerinti útvonalukat.

Az Ipartelep felől érkező járatok a Szent Márton utca – Vörösmarty Mihály utca – Szelestey László utca útvonalon érik el az áthelyezett Szelestey László utca 27. megállót és a Szelestey utca 15. ideiglenes megállót. Ezután az Ady Endre tér irányába az ideiglenesen áthelyezett Városháza megállóhelyét a terelés időszakában a Berzsenyi könyvtár váltja fel. A Petőfi Sándor utcán haladva az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg autóbuszaink. A megállóhely elhagyása után visszatérnek a menetrendben meghirdetett útvonalukra.

Kimaradó megállókIdeiglenes megállókIrány
Autóbusz-állomás (Sörház utca)Autóbusz-állomás (Petőfi utca)Mindkét irányba
NyomdaMindkét irányba
VárosházaBerzsenyi könyvtárMindkét irányba
Szelestey utca 15.Olad felé
Aluljáró
(Szent Márton utca)
Savaria NagyszállóIpartelep felé
Szelestey László utca 27.Olad felé

7 járatot érintő változások:

Az útvonal módosításával a 7-es járathoz csatlakozó autóbuszvonalak (9, 29A, 30Y) átszállási kapcsolatai megmaradnak a Vasútállomáson és a Nyugdíjasok Otthona megállóhelyen.

A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek a kimaradó megállókból meghirdetetett tervezett indulási időkkel. A kimaradó megállók (Aluljáró (Szent Márton utca), Városháza) a Vasútállomásról alternatív (2C, 6, 9, 12, 21, 21A, 29C) járatokkal érhetőek el.

Kimaradó megállóHelyettesítő megálló
56-osok tere (Vörösmarty u.) (Újtemető felé)Szelestey László utca 27. (Újtemető felé)
56-osok tere (Széll Kálmán u.) (Zanat felé)
Savaria Nagyszálló (Zanat felé)Szelestey utca 15. (Újtemető felé)
Aluljáró (Szent Márton utca)Berzsenyi Könyvtár
VárosházaAutóbusz-állomás (Sörház utca)
Nyomda (Zanat felé)Nyomda (másik kocsiállás) (Zanat felé)

27, 27A, 30Y, 10H járatokat érintő változások:

Az autóbuszok a Vasútállomás és Autóbusz-állomás megállóhely között Autóbusz-állomás felé a Szelestey L. utca – Petőfi S. utca, Vasútállomás felé a Petőfi S. utca – Király utca – Széll Kálmán utca útvonalon közlekednek. A terelt útvonalon érintett megállókban megállnak.

Kimaradó megállóHelyettesítő megálló
56-osok tere (Vörösmarty u.)    (Autóbusz-állomás felé)Szelestey László utca 27. (Autóbusz-állomás felé)
Aluljáró (Szent Márton utca)Savaria Nagyszálló                        (Vasútállomás felé)Szelestey utca 15.              (Autóbusz-állomás felé)
VárosházaBerzsenyi Könyvtár
Nyomda
Autóbusz-állomás (Sörház utca)Autóbusz-állomás (Petőfi utca)