Bemutatkozás

“Nem a legnagyobbak, hanem a legjobbak szeretnék lenni.”

A Blaguss Agora Hungary Kft. az 1929-ben alapított, mindmáig családi tulajdonban álló BLAGUSS cégcsoport magyarországi tagja.
A Blaguss vállalat az 1920-as évek végén kezdett jelenlegi névvel működni. Kezdetben a burgenlandi termelőket szállították portékáikkal az osztrák főváros piacaira. A későbbiekben egyre bővült a családi vállalkozás, lépésről lépésre fejlesztve a járműparkot és kiterjesztve a szolgáltatási területet.
Mindig az elérhető legmodernebb flotta és az ügyfelek felé történő szolgáltatástudat szavatolta, hogy a BLAGUSS-szal történő utazás garancia a biztonságos és kényelmes célbaéréshez.

A Blaguss-család mindig elhivatott volt a Magyarországon történő szolgáltatás iránt, ezért létrehozták a Blaguss – Volánbusz utazási irodát. A nem kis jelentőséggel bíró Budapest-Bécs-Budapest autóbuszjárat elindításában is jelentős szerepet vállalt a családi vállalkozás.
A tradíció elvezette a cégcsoportot a huszonegyedik századba, amikor magyar tulajdonostárs bevonásával megalakult társaságunk, a soproni székhelyű BLAGUSS Agora Hungary Kft.

A Blaguss Agora Hungary Kft. központja Sopronban található, mely működését 2008. októberében kezdte meg. 2012-ben nagy volumenű beruházás valósult meg, melynek eredményeként közel 6 000 nm-en modern autóbusz telephelyet hoztunk létre, ahol irodáink, jól felszerelt javítóműhely, automata autóbuszmosó és saját üzemanyagkút kapott helyet.
Követve az anyavállalat fejlődését, társaságunk a fokozatos, biztonságos növekedés útján haladva érte el a mai, közel 120 autóbuszból álló flottaméretet, mely ma a magyarországi piacon az egyik legfiatalabb!
A tevékenység bővülése szükségessé tette budapesti és győri kirendeltségeink létrehozását. 2019-ben újabb beruházást hajtottunk végre Győrben: az év végén 2 000 nm-en saját telephelyet nyitottunk irodákkal, automata buszmosóval, parkolóhelyekkel, ügyfeleink még professzionálisabb kiszolgálása érdekében.

Azért dolgozunk, hogy megbízóink minden felmerülő igényét a legmagasabb színvonalon teljesítsük.
Autóbuszaink átlagéletkora nem haladja meg a 4 évet, mely Magyarországon egyedülálló. Magas színvonalú felszereltségük az utasok kényelmét hivatott szolgálni. Utasaink biztonságos kiszolgálása társaságunk legfontosabb feladata, ezért autóbuszaink a legmodernebb biztonsági berendezésekkel vannak felszerelve.
Minden körülmények között betartjuk a gépkocsivezetőkre vonatkozó törvényi előírásokat, különös tekintettel a vezetési és pihenőidőkre, valamint a foglalkoztatással összefüggő rendeletekre, maradéktalanul eleget téve ezzel a biztonsági követelményeknek.
2021-ben társaságunk bevezette a MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszert, valamint kiépítettük az MSZ EN ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszert. Célunk ezzel a minőség, ezáltal partnereink elégedettségének további növelése.
2022 újabb mérföldkő társaságunk életében: januártól 10 éven keresztül biztosítjuk Szombathely városi közösségi közlekedését a tőlünk megszokott magas színvonalon.