Belső visszaélés-bejelentés

Kedves Kollégák!

Az uniós jog megsértését bejelentő személyek védelméről szóló 2019/1937/EU irányelv rendelkezéseit a magyar jogba a 2023. évi XXV. v. a korrupció elleni küzdelem jegyében született olyan norma, amely a munkavégzés során tapasztalt visszásságok, erkölcsileg kifogásolható magatartások, jogellenes cselekedetek bejelentésének menetét, valamint a bejelentő védelmét szabályozza.

A jogszabály szerint cégünk is kötelezett a belső visszaélés-bejelentő rendszer bevezetésére és működtetésére. Belső visszaélést személyesen, postai úton, vagy online weboldalainkon keresztül lehet bejelölni a következő módon:

– személyesen: 9400 Sopron, Zarándok út 5, Szántó-Holló Csaba HR menedzsernél

– postai úton: 9400 Sopron, Zarándok út 5, Szántó-Holló Csaba HR menedzser részére „Bizalmas” megjelöléssel

– online: https://blaguss-agora.hu/service/belso-visszaeles-bejelentes  oldalon a visszaélés-bejelentő űrlap kitöltésével, beküldésével

https://blaguss-szombathely.hu/tarsasagunkrol/belso-visszaeles-bejelentes oldalon a visszaélés-bejelentő űrlap kitöltésével, beküldésével

A rendszerrel kapcsolatos információkat és a személyes adatok védelmére vonatkozó előírásokat az alábbi két dokumentum tartalmazza:

Tájékoztató belső visszaélés-bejelentő rendszer

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

Kérjük, hogy bejelentés megtétele előtt a fent említett tájékoztató és szabályzat egészét mindenki olvassa végig. A bejelentés beküldésével a bejelentő tudomásul veszi, hogy későbbiekben a tájékoztató és szabályzat tartalmi ismeretének hiányára nem hivatkozhat.