Környezetpolitika

Cégünk nem elégszik meg a környezetvédelem azon szintjével, amelyet a törvények és a szabványok általában elvárnak vagy megkövetelnek. Egy városi, elővárosi, szárazföldi személyszállítás és egyéb szárazföldi személyszállítás szolgáltatást végző gazdálkodó szervezet, a környezettudatosság magasabb szintjére kíván lépni, és erre a szintre kívánja eljuttatni partnereit, továbbá szűkebb és tágabb környezetéből mindazokat, akik felismerték, hogy a jövő világának élhetőségét kizárólag a környezet megóvásán keresztül lehet biztosítani.

Ennek érdekében a következő elvek megvalósításával összhangban kívánja tevékenységét folytatni:

  1. Buszflottánk életciklusuk teljes intervallumában felhasználó- és környezetbarát tulajdonságokat hordozzanak magukban.
  2. A biztonságra törekedve, valamint a személyszállítás során betartva minden olyan előírást, amellyel a környezetkárosítás megelőzhető.
  3. Buszaink károsanyag-kibocsátása, ezzel együtt az általunk kiváltott környezet terhelés folyamatosan csökkenjen.
  4. Energia felhasználásunk kisebb legyen; keressük és éljünk az alternatív lehetőségekkel.
  5. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy az általunk képviselt személyszállítási szolgáltatás környezettel való kapcsolata a kiszállítással csak számunkra ért véget, partnereinknél pedig csak most kezdődik, ennek érdekében szállításainkat úgy tervezzük meg, hogy buszaink lehetőleg a teljes életciklusuk alatt minimális mértékben szennyezzék a környezetet és a felhasznált energia a lehető legkevesebb lehessen.
  6. A szállítási utakat rövidítjük, optimalizáljuk egyrészt pontos útvonaltervezéssel, másrészt a távolságot minősítő tényezőként vesszük figyelembe, akár belföldi, akár külföldi személyszállításról legyen szó.
  7. Az MSZ EN ISO 14001:2015 rendszert működtetve folyamatosan javítjuk a cég környezetvédelmi teljesítményét.

Sopron, 2021. 03. 01.

Szlávik Gábor
Ügyvezető igazgató

Blaguss Agora Hungary Kft.