Forgalmi változás – Joskar-Ola Napok 2023.

Forgalmi változás – Joskar-Ola Napok 2023.

A Joskar-Ola Napok rendezvény miatt a Pázmány Péter körút lezárásra kerül.

érvényes: 2023. augusztus 11-én üzemkezdettől előreláthatólag 2023. augusztus 14-én üzemzárásig

Az érintett járatok:

  • – Mindkét irányba
  • 21A – Mindkét irányba
  • 29A – Vasútállomás felé
  • 29C – Vasútállomás felé
  • 8H – Mindkét irányba

A Pázmány Péter körút rendezvény miatt az útszakasz teljes szélességében lezárásra kerül. Emiatt a 9, 21A, 29A, 29C, valamint a 8H járatok mindkét irányba, terelt útvonalon közlekednek. Az érintett időszakban a Joskar-Ola városrész, autóbusz-forduló, valamint a Mari ABC megállóhelyeket nem érintik a járatok.

Megállóhelyek kimaradása, áthelyezése:

Kimaradó megállóHelyettesítő megállóÉrintett viszonylat
Joskar-Ola városrész autóbusz-forduló9, 21A, 29A, 29C, 8H
Mari ABCFlórián irodaház9, 21A
Mari ABC29A, 29C

Figyelem! A rendezvény ideje alatt a Szent Márton utcai útburkolat felújítási munkálatok is zajlanak, emiatt fokozottan figyeljék utastájékoztatóinkat.

9 autóbuszt érintő változások:

A vasútállomás és a Derkovits lakótelep irányából érkező járatok a Piac megállóhely után megállnak (csak leszállás céljából) a Flórián irodaház megállóban. Ezután egyenesen tovább haladnak a Hunyadi János úton a Szent Gellért utcán kialakított körforgalomig, ahol visszafordulnak. A Flórián irodaház megállóhelyet újra érintik, aminek indulási ideje megegyezik a Mari ABC megálló ezen irányú indulási idejeivel.

21A autóbuszt érintő változások:

A vasútállomás irányából érkező járatok a Piac megállóhely után megállnak a Flórián irodaház megállóban. Ezután egyenesen haladnak tovább a Hunyadi János úton folytatva a járatukat az eredeti útvonalon. Ellenkező irányban (Bogát, szociális otthon/Sport tér felől) ismételten a Flórián irodaház megállóhelyen állnak meg. Mindkét irányban az indulási idejük megegyezik a Mari ABC megálló megfelelő irányú indulási idejeivel.

29A/29C autóbuszt érintő változások:

A körjáratok egyik esetben sem térnek be a Pázmány Péter körútra. Ezért a menetidő pontos betartása miatt a Víztorony megállóban rövid ideig várakoznak az autóbuszok. A 29A csúcsidőben és csúcsidőn kívül 3-3 percet, a 29C csúcsidőben 4, csúcsidőn kívül 3 percet várakozik. A menetidők kiegyenlítése után haladnak tovább.

8H autóbuszt érintő változások:

A 8H egyik irányban sem tér be a Pázmány Péter körútra. Ezért a menetidő pontos betartása miatt a Víztorony megállóban rövid ideig várakoznak az autóbuszok. Az iVy Technology Kft. (Vépi út) felé 4 percet, a Szent Gellért utca 64. felé 3 percet várakozik. A menetidők kiegyenlítése után haladnak tovább.