Új díjtermékek a szombathelyi közösségi közlekedésben

Új díjtermékek a szombathelyi közösségi közlekedésben

2023. január 1-től 30 perces időalapú jeggyel, illetve 30 napos általános és tanuló havibérlettel is igénybevehetők a Blaguss Agora Hungary Kft. helyijáratos autóbuszai.

A 30 perces időalapú jeggyel az első érvényesítéstől számított 30 percen belül korlátlan számú átszállás és útmegszakítás lehetséges, az utolsó (30 percen belül megtörtént) felszállást követően az utazás ugyanazzal a járművel tovább folytatható, de az első érvényesítéstől számított 30 percen túl átszállás nem lehetséges. A 30 perces időalapú jegy kizárólag a mobiljegy-applikációkban érhető el, ára 350 Ft.

Új 30 napos (általános) bérlet és 30 napos tanuló bérlet is váltható januártól, mely a korábbi havibérletekhez képest rugalmasabb felhasználást biztosít, ugyanis az érvényességi időtartam kezdete a hónap bármely napja lehet, ettől a naptól kezdve (az érvényesség kezdő napján 0:00 órától) a következő hónap ugyanazon naptári napját megelőző nap 24:00 órájáig, korlátlan számú utazásra érvényes. A vásárláskor megadott eredeti igazolvánnyal együtt használható. A 30 napos bérletek ára a havibérletekkel megegyező és kizárólag a mobiljegy-applikációkban érhető el, ára 6290 Ft – általános, 1990 Ft – tanuló.

Az új díjtermékek a mobiljegy-alkalmazásokban 2023. január 1-jétől érhetők el.

Az új időalapú jegy és 30 napos bérlet rugalmas felhasználhatósága a közösségi közlekedés vonzerejét és használhatóságát tovább növeli.