Forgalmi változás – XXI. Savaria Történelmi Karnevál

A XXI. Savaria Történelmi Karnevál rendezvény miatt a Kiskar utca és a Hunyadi János utca közötti Thököly Imre utca, valamint a Thököly Imre utca és a Batthyány téri körforgalom közötti Rákóczi Ferenc utca, lezárásra kerül.

érvényes: 2022. augusztus 22-én üzemkezdettől előreláthatólag 2022. augusztus 30-án üzemzárásig

Az érintett járatok:

  • 6 – Mindkét irányba
  • 7 – Mindkét irányba
  • 9 – Mindkét irányba
  • 12 – Mindkét irányba
  • 21 – Mindkét irányba
  • 27 – Mindkét irányba
  • 27A – Mindkét irányba
  • 30Y – Mindkét irányba
  • 5H – Mindkét irányba
  • 10H – Mindkét irányba

A Thököly Imre utca és a Rákóczi Ferenc utca érintett szakasza rendezvény miatt teljes szélességében lezárásra kerül. Emiatt a 6, 7, 9, 12, 21, 27, 27A, 30Y, 5H, valamint a 10H járatok mindkét irányba, terelt útvonalon közlekednek. A feltüntetett időszakban az Aluljáró (Thököly utca), Batthyány tér, Rákóczi utcai iskolák, Városháza megállóhelyeket nem érintik a járatok. Az 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Autóbusz-állomás (Sörház utca) és a Nyomda megállóhelyek részben áthelyezésre kerülnek egyes járatok esetében. A helyettesítő megállókból induló járatok idei megegyeznek a kimaradó megállóhely idulási rendjével.

Megállóhelyek kimaradása, áthelyezése:

Kimaradó megálló Helyettesítő megálló Érintett viszonylat
56-osok tere (Vörösmarty utca) 7, 27, 27A, 30Y, 10H
Aluljáró (Szent Márton utca) Szelestey László utca 27. 7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H
Aluljáró (Szent Márton utca) Savaria Nagyszálló 5H
Aluljáró (Thököly utca) 9
Aluljáró (Thököly utca) Piac 6, 12, 21
Aluljáró (Thököly utca) Savaria Nagyszálló 7, 27, 27A, 30Y, 10H
Autóbusz-állomás (Sörház utca) Autóbusz-állomás (Petőfi utca) 27, 27A, 30Y, 5H, 10H
Batthyány tér 6, 12, 21
Nyomda 27, 27A, 30Y, 5H, 10H
Nyomda Nyomda (ellentétes irányban) 7
Rákóczi utcai iskola Víztorony 6, 12, 21
Városháza 6, 12, 21
Városháza Berzsenyi könyvtár 7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H
Városháza Mátyás király utca 10. 9
Autóbusz-állomás (Sörház utca) 7

 

A Petőfi Sándor utca felé kerülő járatok:

7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H

A Szent Flórián körút felé kerülő járatok:

6, 9, 12, 21

A 6, 12, 21 viszonylatokat érintő változások:

A Vasútállomás felől érkező járatok az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely után a Hunyadi János utca – Szent Flórián körúton közlekednek. Az autóbuszok megállnak az ideiglenesen áthelyezett Víztorony megállóban.

A Károly Róbert utca felől érkező járatok a Szent Flórián körút 33. megállóhely után, Szent Flórián körút – Hunyadi János utca – Szent Márton utca útvonalon közlekednek. Megállnak az ideiglenesen áthelyezett Víztorony és Piac megállókban.

Kimaradó megállóhelyek: Aluljáró (Thököly utca), Batthyány tér, Rákóczi utcai iskolák, Városháza

Áthelyezett megállóhelyek: Piac, Víztorony

A 9 viszonylatot érintő változások:

A Vasútállomás – Joskar-Ola városrész felől érkező járatok a Mari ABC megállóhely elhagyása után a Szent Flórián körút – Mátyás király út – Kiskar utcán közlekednek. Ideiglenes megállóhely a Mátyás király utca 10.

Az Autóbusz-állomás felől érkező járatok a Kiskar utcáról a Mátyás király utca – Szent Flórián körút – Pázmány Péter körúton haladnak. Ideiglenes megállóhely a Mátyás király utca 10.

Kimaradó megállóhelyek: Aluljáró (Thököly utca), Városháza

Áthelyezett megállóhelyek: Mátyás király utca 10.

A 7 viszonylatokat érintő változások:

Az Újtemető felől érkező járatok az Óperint üzletház megállóhely elhagyása után a Kiskar utca – Sörház utca – Petőfi Sándor utca – Király utca – Széll Kálmán utca útvonalon haladnak. Ideiglenes megállóhelyek a Nyomda (ellentétes irányba), Autóbusz-állomás (Sörház utca), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Zanat felől érkező járatok a Vasútállomás után a Szelestey László utca – Petőfi Sándor utca – Sörház utca – Kiskar utca – Óperint utca útvonalon közlekednek. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27., Berzsenyi Könyvtár és az Autóbusz-állomás (Sörház utca).

Kimaradó megállóhelyek: 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Aluljáró (Thököly utca), Nyomda, Városháza

Áthelyezett megállóhelyek: Szelestey László utca 27., Savaria Nagyszálló, Nyomda, Berzsenyi könyvtár

A 27, 27A, 30Y, 10H viszonylatokat érintő változások:

A Haladás pálya és a Vakok Intézete felől érkező járatok az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg. Útvonaluk a Petőfi Sándor utca – Király utca – Széll Kálmán utcákon vezet a Vasútállomásig. Ideiglenes megállóhelyek az Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Vasútállomás felől érkező járatok a Szelestey László utca – Petőfi Sándor utca után érik el a menetrendben meghirdetett útvonalukat. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27., Berzsenyi Könyvtár és az Autóbusz-állomás (Petőfi utca).

Kimaradó megállóhelyek: 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Aluljáró (Thököly utca),
Autóbusz-állomás (Sörház utca), Nyomda, Városháza

Áthelyezett megállóhelyek: Szelestey László utca 27., Savaria Nagyszálló, Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár

A 5H viszonylatokat érintő változások:

A Haladás pálya felől érkező járatok az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg. Útvonaluk a Petőfi Sándor utca – Király utca – Széll Kálmán utca – Vörösmarty Mihály utcákon vezet a Szent Márton utcáig. Ideiglenes megállóhelyek az Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Szent Márton utca felől érkező járatok a Vörösmarty Mihály utca – Szelestey László utca – Petőfi Sándor utca után érik el a menetrendben meghirdetett útvonalukat. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27., Berzsenyi Könyvtár, Autóbusz-állomás (Petőfi utca).

Kimaradó megállóhelyek: Aluljáró (Szent Márton utca), Autóbusz-állomás (Sörház utca), Nyomda, Városháza

Áthelyezett megállóhelyek: Szelestey László utca 27., Savaria Nagyszálló, Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár