Forgalmi változás – Paragvári utca felújítása

A Paragvári utcán végzett útburkolat-felújítási munkálatok miatt a Paragvári utca a Bartók Béla körút és a Deák Ferenc utca között lezárják, ideértve a határoló útkereszteződéseket is.

Az útlezárás miatt az érintett járatokon menetidő-növekedés várható.

érvényes: 2022. augusztus 29-én üzemkezdettől előreláthatólag 2022. augusztus 31-én üzemzárásig

Az érintett járatok:

  • 2A – Vasútállomás felé
  • 2C – Vasútállomás felé
  • 12 – Mindkét irányba
  • 21 – Mindkét irányba
  • 22 – Mindkét irányba
  • 25 – Mindkét irányba
  • 29A – Vasútállomás felé
  • 29C – Vasútállomás felé

A 12, 21, 22, 25 járatok a Március 15. tér – Markusovszky utca – Sugár utca – Írottkő utca – Szófia utca – Paragvári utca útvonalon közlekednek. A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

A 2A, 2C, 29A, 29C járatok a Neumann János Általános Iskola és a Művészeti Gimnázium megállóhelyek között a Sugár utca – Írottkő utca – Szófia utca – Paragvári utca útvonalon közlekednek. A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

Megállóhelyek kimaradása, áthelyezése:

Kimaradó megálló Helyettesítő megálló Érintett viszonylat
Kórház Kórház
(ideiglenes mh.)
2A, 2C, 29A, 29C
Berzsenyi Könyvtár 12, 21, 22, 25
Paragvári utcai Ált. Isk. 12, 21, 22, 25
Dr. István Lajos krt. Kórház
(ideiglenes megálló)
12, 21, 22, 25
Művészeti Gimnázium (Paragvári utca)

12, 21, 22, 25

2A, 2C

Szófia utca 12, 21 (Bogát, szociális otthon felé)

 

A 12, 21 viszonylatokat érintő változások:

A járatok a Herény, Béke tér felé a Szelestey utca 15. és a Szófia utca megállók között Március 15. tér – Markusovszky utca – Sugár utca – Írottkő utca – Szófia utca – Paragvári utca útvonalon közlekednek. A helyettesítő megállókból való indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

A Bogát, szociális otthon felé közlekedő járatok a Szent Imre herceg utca 59. és a Savaria Nagyszálló között a Szent Imre herceg utca – Szófia utca – Írottkő utca – Sugár utca – Markusovszky utca – Március 15. tér – Király utca útvonalon közlekednek. A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

Kimaradó megállóhelyek: Berzsenyi Könyvtár, Paragvári utcai Általános Iskola, Művészeti Gimnázium (Paragvári utca), Szófia utca (Bogát, szociális otthon felé)

Áthelyezett megállóhelyek: Dr. István Lajos körút

A terelés útvonala:

Az áthelyezett megállóhely elérhetősége:

A 22, 25 viszonylatokat érintő változások:

A Vasútállomás felől érkező járatok a Szelestey utca 15. és a Váci Mihály Általános Iskola megállóhelyek között a Március 15. tér –  Markusovszky utca – Sugár utca – Írottkő utca – Szófia utca – Paragvári utca útvonalon közlekednek, a Váci Mihály Általános Iskola megállóban érik el az alapmenetrend szerinti útvonalukat.  A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

A Váci Mihály utca felől érkező járatok a Váci Mihály Általános Iskola és a Savaria Nagyszálló megállóhelyek között a Paragvári utca – Szófia utca – Írottkő utca – Szófia utca – Sugár út – Markusovszky út – Március 15. tér útvonalon közlekednek. A járatok a Savaria Nagyszálló megállóhelyen érik el alapmenetrend szerinti útvonalukat. A helyettesítő megállókból való tervezett indulási idők megegyeznek az alapmenetrend szerinti indulási időkkel.

Kimaradó megállóhelyek: Berzsenyi Könyvtár, Paragvári utcai Általános Iskola, Művészeti Gimnázium (Paragvári utca)

Áthelyezett megállóhelyek: Dr. István Lajos körút

A terelés útvonala:

Az áthelyezett megállóhely elérhetősége:

A 2A, 2C, 29A, 29C viszonylatokat érintő változások:

A 2A és 29A járatok a Neumann János Általános Iskola és a Művészeti Gimnázium között a Horváth Boldizsár körút – Sugár út – Írottkő utca – Szófia utca – Paragvári utca útvonalon közlekednek, ezt követően érik el alapmenetrend szerinti útvonalukat, a 2A járat a Váci Mihály Általános Iskola, a 29A járat a Művészeti Gimnázium (Szűrcsapó utca) megállóhelyen.

A 2C és a 29C járatok a Művészeti Gimnázium és a Neumann János Általános Iskola megállóhelyek között a Váci Mihály utcáról (2C), illetve a Szűrcsapó utcáról (29C) a Paragvári utca – Szófia utca – Írottkő utca – Sugár út – Horváth Boldizsár körút útvonalon közlekednek, a Neumann János Általános Iskola megállóhelyen érik el alapmenetrend szerinti útvonalukat. A 29C járatok a Művészeti Gimnázium (Paragvári út) megállóhelyen az ellentétes irányú peronnál állnak meg.

Kimaradó megállóhely:  Művészeti Gimnázium (Paragvári utca) (2A, 2C)

Áthelyezett megállóhelyek: Kórház

A terelés útvonala:

Az áthelyezett megállóhely elérhetősége: